آیتالله مکارم شیرازی
1396/2/1
تعداد بازدید:
حقیقت آن است که نعمتهای طبیعی حد و حدودی دارند و فناناپذیر نیستند اظهار کرد: منابعی که در آسمانها و زمین وجود دارد در صورت اینکه بدون برنامه ریزی مصرف شوند به پایان میرسند و از بین میروند. انسان در هر موردی باید صرفه جویی در امور را در اولویتهای خود قرار دهد؛ حتی اکسیژن در هوا نیز محدودیت دارد و باید همیشه برای آینده برنامه ریزی کنیم. نعمتهای الهی همچون سفرههای الهی هستند که باید در اختیار همه انسانها قرار بگیرد و همه به صورت مساوی از آن استفاده کنند.
[به دو دلیل باید صرفه جویی کرد]: نخست اینکه نسل امروز به آن نیاز دارند و اگر مصرف از حد بگذرد انسانهای حال حاضر هم متضرر خواهند شد و امکان مرگ عدهای بر اثر گرسنگی هم وجود دارد و دلیل دوم هم ضرورت نگهداشتن منابع طبیعی برای نسل آینده است و نباید هرچه داریم را برای نسل امروز هزینه کنیم.
قناعت گنجی پایانناپذیر است. اگر صرفهجویی در پیش گیریم و به مقدار نیاز از هر نعمتی استفاده کنیم هیچگاه دچار کمبود منابع نمیشویم و کسانی که در مصرف نعمتها راه میانه را در پیش میگیرند هیچگاه دچار فقر نمیشوند. باید سیره معصومین و اهل بیت مورد بررسی قرار بگیرد زیرا این بزرگان تاکیدات بسیار زیادی بر صرفه جویی داشتهاند و این موضوعات باید به جامعه انتقال داده شود و تنها در این صورت است که جامعه میتواند مسیر اصلی خود را در پیشرفت و توسعه طی کند. دستورات الهی تنها شامل آشامیدنیها نمیشود بلکه انسان باید در تمامی امور صرفه جویی کند.
کشور ایران با توجه به اینکه در تحریمها به سر میبرد وضعیتی متفاوت با دیگر کشورها دارد. ما برای اینکه سیلی به صورت آنها بزنیم و نشان دهیم تحریمها در زندگی اجتماعی ما خللی وارد نکرده و شکست نخوردهایم باید به سیاستهای اقتصاد مقاومتی توجه کنیم و صرفهجویی را در پیش بگیریم و این موضوع باید مد نظر مردم قرار بگیرد. ▪
* منبع: خبرگزاری فارس
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930209001516